Rizsfelfújt (diabetikus)

Rizsfelfújt (diabetikus)

Hozzávalók:

2 dl rizs
8 dl zsírszegény tej
3 evőkanál mazsola
1 alma
2 evőkanál citromlé
2 tojás
7 evőkanál CANDEREL édesítőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál reszelt citromhéj
CANDEREL édesítőpor a szóráshoz



Elkészítés:

A rizst megmossuk, és a tejben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. A mazsolát vízbe áztatjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy egy hosszúkás sütőformát. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével, és kibéleljük vele a formát. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 5 ek. CANDEREL édesítőporral, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, és végül a tojáshabot is a masszába forgatjuk. A rizst elkeverjük 2 ek. CANDEREL édesítőporral, kíméletesen összedolgozzuk a tojásos masszával, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, és CANDEREL édesítőporral megszórva tálaljuk. Locsolhatunk rá diabetikus lekvárt vagy szörpöt is.

Tanács: A rizs mérése egyszerűbb, ha csészét használ. Egy csésze rizshez négy csésze tejet adjon, és így főzze puhára.

 



BEVÁSÁRLÓLISTA NYOMTATÁS




Termék ajánló

Manna ajándékutalvány

Manna ajándékutalvány

Nem tudod mivel ajándékozd meg szeretteidet,...

RÉSZLETEK
Közepes Manna Ajándékcsomag

Közepes Manna Ajándékcsomag

Az ajándékcsomag tartalma:   ...

RÉSZLETEK
Ajándékkosár nők részére (közepes)

Ajándékkosár nők részére (közepes)

Az ajándékkosár összetétele:   ...

RÉSZLETEK

Tovább a termékekhez

Nefelejts naptár

Te is elfelejted néha? A Nefelejts naptár majd emlékezik helyetted! Regisztrálj, töltsd fel fontos dátumaidat saját naptáradba, és mi küldjük az emlékeztetőt ajándék tippekkel!

Részletek

Recept ajánló


Töltött káposzta

  A húst ledarálom, a rizst félpuhára főzöm, a hagymát apróra vágom és zsíron...


Tovább olvasom